„Prajitura” cu lapte acru – reteta olteneasca

27 Iun

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Prajitura” cu lapte acru a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

 

??????????

Ingrediente
3 oua
250 ml lapte acru
3 linguri malai Arpis sau gris Arpis
4 linguri ulei Arpis
1 praf de sare

Mod de preparare

1. Se bat ouale, se adauga laptele acru, se omogenizeaza si se adauga sarea si malaiul Arpis (sau grisul).

??????????

2. Se ia o tigaie, se pune uleiul Arpis la incins si se adauga compozitia. Se lasa sa fiarba ca mamaliga si se toarna in farfurie. Se serveste cu legume.

??????????

Despre Pensiunea Casa Cartianu
Clasificata la 3 margarete, Pensiunea Casa Cartianu vine in intampinarea turistilor cu o capacitate de 12 locuri, in 6 camere matrimoniale sau twin.

Mobilierul de lemn masiv si intreaga amenajare a camerelor pastreaza acel aer boieresc tipic culelor gorjene. Luminozitatea, culoarea, modernul impletit cu traditionalul sunt doar cateva dintre atributele care ofera turistului, confortul dorit asigurand plusul de relaxare si liniste intr-o zona in care natura, istoria si cultura s-au prins in hora.

Fiecare camera dispune de grup sanitar cu apa calda si caldura in permanenta, TV LED cu cablu si Internet Wireless.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 49 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, Culinary Events, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, X-Treme Radio.

Retetele traditionale din Oltenia au fost puse la dispozitia proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii, Pensiunea Casa Cartianu si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: