RAMA ȘI NADIA SUSŢIN CAMPIONII LA MIC DEJUN

21 Iun

Anul acesta, elevii claselor I-IV din toata ţara au primit nu doar premii pentru rezultate bune la învăţătură, ci şi titlul de campioni la mic dejun.
RAMA în colaborare cu Nadia a lansat pe parcursul lunii Iunie inițiativa educaţională “Campioni la mic dejun”, adresată copiilor din clasele I-IV. În cadrul acestui proiect, copiii au fost învățați să își pregătească singuri sandvișuri cât mai sănătoase, gustoase, dar și cât mai ingenioase, iar cu ajutorul părinților să le înscrie ȋn concursul de pe pagina de facebook RAMA Romania.
Pe 20 iunie, RAMA și Nadia au premiat câștigătorii concursului „Campioni la Mic Dejun”, inițiativă educațională derulată pe parcursul lunii iunie 2013.

Campioni la mic dejun1

Campioni la mic dejun2

Campioni la mic dejun3

„Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi primite încă de mică de la părinții mei, sfat care m-a ajutat enorm atât ca sportiv, cât și apoi ca soție și mamă. La rândul meu, încerc sa îl învăț pe fiul meu deprinderi zilnice sănătoase pentru că acestea constituie baza unei alimentații echilibrate. Susțin inițiativa RAMA, brand pe care îl apreciez de mulți ani, de când îl procuram din Germania, pentru că nu exista în România. Sper că datorită inițiativei Campioni la Mic Dejun cât mai mulți părinți vor reuși să își convingă copiii să nu sară niciodată peste micul dejun. Numai dacă suntem sănătoși putem avea succes, iar pentru a fi campioni ziua trebuie să înceapă întotdeauna, chiar și în vacanță, cu un mic dejun echilibrat”, a declarat Nadia Comăneci.
Specialistii ȋn nutritie atenționează că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales pentru copiii de vârsta școlară, pentru care nivelul de solicitare intelectuală este foarte ridicat în special în cursul dimineții: „Există o legatură directă între masa de dimineață și procesele cognitive la copii. Alimentele bogate în proteine și grăsimi sănătoase, ȋn special Omega 3, ameliorează substanțial funcționarea sistemului nervos și cresc semnificativ performanțele școlare. De aceea este foarte important ce conţine prima masa a zilei”, spune Corina Zugravu, medic specialist în Igiena Alimentației și Nutriție.
Obiceiul de a lua micul dejun trebuie consolidat și în timpul vacanței, când cei mici au mai mult timp și pot fi încurajați să își pregătească singuri un mic dejun de calitate și să înțeleagă ce este bine să mănânce.

“Deprinderea unui stil de viaţă sănătos este strâns legată de obiceiul de a lua micul dejun. Fiecare obicei sănătos deprins ȋn copilarile este un câştig imens, atât pentru copil, dar și pentru viitorul adult. Se pare că acei copii care iau micul dejun corect şi nu ȋn grabă, înțeleg mai ușor și gândesc mai eficient” spune spune Corina Zugravu, medic specialist în igiena alimentației și nutriție.
Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului „Campioni la Mic Dejun” a avut loc pe 20 iunie, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 “Ioan Heliade Rădulescu” din Bucureşti.

Reclame

2 răspunsuri to “RAMA ȘI NADIA SUSŢIN CAMPIONII LA MIC DEJUN”

 1. camy 24 Iunie 2013 la 21:18 #

  draga Mariana ,iti citesc blogul,adica retetele si articolele,insa cu acest articol despre propaganda agresiva pe care Nadia o face (contra cost) margarinei Rama m-ai dezamagit profund !
  o inteleg pe Nadia si te inteleg ,cand spune /redai cum ca :„Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei”,insa nu va inteleg bla,bla-ul despre consumul zilnic/agresiv al margarinei !!!
  Nadia chiar ii da fiului ei,la micul dejun , Rama ? sa fim seriosi …chiar nu credeam ,ca pentru 30 de arginti,Nadia sa-si vanda sufletul in dauna sanatatii copiilor romani !

  • retetelemarianei 25 Iunie 2013 la 07:45 #

   Buna Camy. Imi pare rau ca te-ai suparat pe mine si te inteleg. Eu nu am facut decat sa public un articol de PR. Acolo nu sunt vorbele mele, este comunicatul lor. Am fost la eveniment si am crezut de cuviinta sa public acest material. Cu siguranta Nadia nu-i da copilului margarina la micul dejun, dar femeile romance sunt destepte si stiu foarte bine cum sa-si hraneasca copiii.
   Te pup si o zi buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: