Ciorba de dovlecei umpluti – reteta olteneasca

21 Iun

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ” Ciorba de dovlecei umpluti” a fost primita de la partenerul proiectului, Chef Buzu si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – iunie.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

13 web

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente pentru 10 portii
2 kg dovlecei
450 g carne de vaca fara os
400 g morcov si albitura
250 g ceapa
100 g telina
100 g orez
3 oua
500 g iaurt
250 g smantana
50 g faina Arpis
50 ml ulei Arpis
7 g zeama de lamaie
1,5 kg oase de vita fara carne
patrunjel verde
sare

Modul de preparare
Mai intai se spala oasele, se sparg, se oparesc si se pun la fiert, intr-o oala mai mare, in apa cu sare. Se aduna spuma in timpul fierberii. Treci carnea prin masina de tocat impreuna cu jumatate din ceapa calita. Adaugi jumatate din orezul oparit in prealabil, albusurile, patrunjel verde tocat marunt, sare, dupa gust, si amesteci.
Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu compozitia de carne.

4 web

Se asaza intr-o cratita, se toarna peste ei putin ulei Arpis si zeama de oase pana se acopera si se fierb pana se patrund bine.
La zeama de oase ramasa se adauga zarzavatul si restul de ceapa curatate si taiate cubulete, precum si restul din cantitatea de orez. Se lasa la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.

9 web

Se amesteca cu telul galbenusurile cu faina Arpis, cu iaurtul (sau smantana), se subtiaza cu ciorba pana ajunge la temperatura ciorbei, dupa care se pune treptat in oala cu zarzavat. Se acreste cu zeama de lamaie, se opreste focul si se pune patrunjel tocat.

11 web

La servire, se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.

Despre http://www.chefbuzu.com
Chef Buzu este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.
Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 49 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, Culinary Events, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, X-Treme Radio.

Retetele traditionale din Oltenia au fost puse la dispozitia proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: