Gulii umplute a la Steaua Dunarii – reteta olteneasca

20 Iun

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita – Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – iunie.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

12 web

Gulii umplute

Ingrediente
500 g carne tocata
6 gulii medii
50 g orez
1 ceapa
200 ml smantana
ulei arpis
sare
piper
marar

Mod de preparare

1. Mai intai, se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, sare si piper, dupa gust. Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei), dupa care le umpli cu compozitia de carne.

5 web
2. Asezi guliile intr-un vas, pui apa si putin ulei Arpis si le fierbi acoperite circa o ora.
Servesti guliile calde, cu smantana deasupra si marar tocat marunt.

8 web

Despre Pensiunea Steaua Dunarii
Construita in anul 2001 si fiind prima pensiune din Parcul Natural Portile de Fier, Pensiunea STEAUA DUNARII a fost complet renovata in anul 2012 si ofera in acest moment turistilor romani si straini conditii de cazare si masa dintre cele mai bune.

Situata intr-o locatie ce ofera ca priveliste imaginea iesirii fluviului din Cazanele mici, precum si cea a Muntelui Ciucarul Mare (318 m) sau Ciucarul Mic (313 m), pensiunea dispune de 13 camere duble (twin room), 2 camere triple, 2 apartamente (family suite), 4 camere matrimoniale, toate fiind dotate cu televizor, baie proprie cu dus, incalzire centrali, apa calda si rece in permanenta.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 48 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, X-Treme Radio.

Retetele traditionale din Oltenia au fost puse la dispozitia proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: