Crap unguresc – reteta ardeleneasca

16 Mai

Reteta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.ChefBuzu.com), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) si poate fi degustata in cadrul restaurantului, la un pret promotional.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

12%20web

pliant Crap Unguresc r14

 

Ce ai nevoie
1 crap fara cap de 2 kg
200 g ceapa
200 g bulion
1 ardei gras verde sau rosu
100 g costita afumata sau slanina afumata
300 ml smantana
200 ml ulei Arpis
boia dulce
2 kg cartofi
500 g rosii
sare

Cum prepari
1. Cureti pestele de solzi si intestine, il speli bine, il tai in bucati si il condimentezi cu sare. Cureti cartofii, ceapa si ardeiul gras, speli bine legumele si apoi le tai in felii subtiri. Costita sau slanina afumata se taie, de asemenea, in fasii.

1%20web

2. Pui toate legumele intr-un vas, torni peste ele bulionul, condimentezi cu boia, dupa gust, dupa care amesteci bine.

4%20web

5%20web
3. Asezi jumatate din compozitia cu legume intr-o tava, torni ulei peste ea, iar apoi asezi bucatile de peste. 6%20web4. Asezi peste peste compozitia de legume ramasa, presari putina sare, acoperi cu rosiile taiate felii si torni uniform deasupra smantana. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mic, si se lasa pana cand legumele sunt facute (circa 45 minute).

9%20web

Despre http://www.chefbuzu.com

Chef Buzu este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar
Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

Retetele traditionale din Ardeal au fost puse la dispozitia proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor si Castelul Printul Vanator si Dracula.

Filmele si fotografiile de preparare a retetelor lunii mai au fost realizate de SMA Studio.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: