Stufat de miel la tigaie – reteta banateana

30 Apr

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romaneşti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Stufat de miel la tigaie” a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat) și a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

7 web

Ce ai nevoie
1 kg carne de miel
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
piper
2 cepe uscate
4 linguri ulei
400 g roșii in bulion
1 pahar vin alb
sare
verdeata

Cum prepari

Carnea se taie in bucati potrivite. Ceapa uscata se curata, se spala și se taie marunt. Ceapa și usturoiul verde se curata si se taie in bucati mai mari.

0ingrediente

Incingi uleiul intr-o tigaie mai mare, pui bucatile de carne si le prajesti. Adaugi ceapa uscata tocata marunt si acoperi totul cu apa.

4 web (1)

Cand carnea este aproape fiarta, pui ceapa si usturoiul verde taiate, apoi și roșiile decojite si tocate. Se potrivește gustul de sare si piper, iar la sfarșit se pune vinul alb. Se lasa sa scada bine sosul, iar la final se pune verdeata tocata marunt.
Se servește cu mamaliga calda.

6 web(1)

Despre Pensiunea Select
Situata un centrul statiunii Baile Herculane, Pensiunea SELECT se remarca prin confortul locatiei, amabilitatea personalului si a proprietarilor, dar si prin preparatele culinare deosebite.
Toate camerele dispun de baie proprie dotata cu uscator de par si halate, au aer conditionat, minibar, seif, televizor LCD, internet, telefon si fax.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanești” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

Retetele traditionale din Banat au fost puse la dispozitia proiectului de: Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Laura Laurentiu (www.retetecalamama.ro), Pensiunea Select, Hotel Senator și Casa Altringen.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: