Ceapa umpluta ca la Caransebes – reteta banateana

24 Apr

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare românesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Ceapa umpluta ca la Caransebes” a fost primita de la Hotelul Senator din Timisoara (Banat) si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grâu, gris, otet, ulei etc.

7 web (1)

pliant Ceapa umpluta r11

Ce ai nevoie pentru 6 persoane
600 g ceapa
100 g masline
100 g nuca
150 ml ulei Arpis
100 g paine inmuiata in lapte
20 g faina Arpis
10 g zahar
25 g bulion de rosii
cateva fire patrunjel verde
100 ml smantana
15 g sare
3 g piper
putin vin alb

Cum prepari

1. Ceapa se curata si se fierbe intreaga. Se da apoi sa se raceasca, dupa care i se scoate miezul.

2. Se amesteca nucile pisate bine in piua cu pâinea inmuiata in lapte si stoarsa bine, maslinele taiate jumatati, sare, piper, miezul cepelor si patrunjelul tocat marunt. Cu aceasta compozitie se umplu cepele, care se asaza apoi intr-o tava unsa cu putin ulei.

1 web

3 web

3. Separat, se face un sos: se rumeneste faina in uleiul Arpis bine incins, pâna ce faina capata o culoare aurie. Se stinge apoi cu bulionul de rosii si cu un pic de vin alb. Se presara zaharul si se mai da in câteva clocote. Cand sosul este gata, se toarna peste cepele din tava. Se introduce din nou tava la cuptor pentru circa 15 minute. Preparatul se serveste fierbinte cu smântâna deasupra.

4 web

Despre Hotel Senator
Situat pe DN6, Timisoara – Bucuresti, la doar 1 km. de Timisoara si de Aeroportul Inernational, intr-un loc linistit, o oaza de verdeata, HOTEL SENATOR este locul perfect atat pentru turism, cat si pentru afaceri. Aici gasesti atmosfera unei intalniri oficiale precum si cadrul intim, plin de armonie, al unei cine romantice.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare românesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

Retetele traditionale din Banat au fost puse la dispozitia proiectului de: Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Laura Laurentiu (www.retetecalamama.ro), Pensiunea Select, Hotel Senator si Casa Altringen.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: