Malai copt ca in Banat – produs de post

9 Apr

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Reteta ”Malai copt” a fost primită de la Adrian Buzoianu, autorul cărții “Reţetele bunicului” si al site-ul http://www.chefbuzu.com.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

poza 6 web

pliant Malai copt r8

Ce ai nevoie
500 g malai Arpis
1 litru apa
1 lingura zahar
1 pahar faina de grau Arpis
drojdie cat o nuca
ulei Arpis pentru uns tava
sare dupa gust

Cum prepari
1. Se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se opareste malaiul, adica se pune apa fiarta peste cantitatea de malai Arpis, se amesteca (sa fie pastos) si se lasa sa se raceasca.
Se desface drojdia in putina apa calduta (sau lapte).

2. Cand s-a racit malaiul se adauga cantitatea de faina alba Arpis, zaharul, drojdia si sare, dupa gust. Se amesteca totul foarte bine (trebuie sa curga ca un aluat de clatite, mai gros).

3. Se lasa apoi aproximativ 2 ore la dospit, dupa care se ia o tava sau o forma de cozonac sau una dreptunghiulara mai mica, se unge cu ulei Arpis si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptor pana se coace.

poza 4 web

poza 5 web

MALAIUL COPT se serveste la SARMALE si la diverse preparate din carne de porc (gen POMANA PORCULUI, VARZA CU CIOLAN etc.)
SECRET: Pentru a nu se crapa preparatul, acesta se unge inainte de a se da la cuptor cu un amestec de faina cu lapte (ca un aluat de clatite)

De retinut: Malaiul copt este preparat cu apa si ulei in perioada postului. In celelalte perioade ale anului, apa se inlocuieste cu lapte, iar uleiul cu unt.

Despre http://www.chefbuzu.com

Chef Buzu este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.

Mai multe datalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt,, Woman TV.

Retetele traditionale din Banat au fost puse la dispozitia proiectului de: Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Laura Laurentiu (www.retetecalamama.ro), Pensiunea Select, Hotel Senator si Casa Altringen.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: