Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina – reteta dobrogeana

29 Mar

Reteta aceasta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina” a fost primită de la pensiunea “Casa dintre salcii”, Loc. UZLINA, Jud. Tulcea, DOBROGEA.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

8 Scordolea cu peste sarat web

 

Ce ai nevoie
1 kg peste sarat
1 ½ kg cartofi
1 capatana usturoi
½ cana ulei

Cum prepari
1. Pui pestele in apa calduta ca sa se desareze bine. Daca e nevoie, schimbi apa. L-am fiert si, dupa ce s-a racit, l-am dezosat cu atentie.

2. Fierbi cartofii curatati de coaja in zeama in care a fiert pestele, iar cand sunt bine patrunsi, scurgi zeama si ii lasi sa se raceasca. I-am zdrobit cu furculita ca la piure, dupa care i-am frecat cu ulei ca la maioneza. Daca ti se pare ca piureul iese prea uleios mai scazi din cantitatea de ulei. Pui usturoiul pisat si facut pasta si sare, daca mai e nevoie.

3. Asezi pe un platou un strat de piure, presari pestele dezosat si acoperi cu restul de piure. Nivelezi frumos cu un cutit. Poti trasa urme cu furculita. Asezi de jur-imprejur masline intregi sau felii.

4 web

5 web

7 web

4. Daca faceti mai mult, se pot aranja mai multe straturi de cartofi si peste. Se mananca rece, de la frigider, dar e bun si caldut.

 

DESPRE PENSIUNE
Pensiunea CASA DINTRE SALCII, situată în localitatea Uzlina, județul Tulcea, oferă condiții de cazare în 12 camere, cu aer condiționat, TV în cameră, baie proprie și încălzire centrală. Dobrogea, prin natura ei, este o zona de-o salbaticie pitoreasca, o zona dependenta de natura si de traditii, iar pescuitul in Delta Dunarii este o experienta unica. Retete speciale ale pensiunii: SALATICA DE ICRE, BORSUL DE PESTE facut dupa retetele vechi ale lipovenilor, SARAMURA DE CRAP proaspat, SARMALELE DE PESTE, ARDEII UMPLUTI CU PESTE, PESTE PE CARBUNI stropit cu SARMUZAC (mujdei de usturoi tipic dobrogean). Pentru mai multe detalii despre pensiune accesati http://www.chefbuzu.com/locatie/30/Pensiunea-CASA-DINTRE-SALCII-Loc-UZLINA-Jud-Tulcea-DOBROGEA.html#infos-tab

 

DESPRE PROIECT
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

Pensiunile din Dobrogea care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale dobrogene, sunt: Pensiunea Casa dintre Salcii si Pensiunea Cherhana.

Retetele dobrogene au fost preparate de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului “Descopera traditiile culinare romanesti”.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: