Reteta dobrogeana: Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii

21 Mar

Aceasta reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Reteta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Adrian Buzoianu, autorul cărții “Reţetele bunicului”.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

6web

pliant Chiftele r6.1

Ce ai nevoie pentru 10 portii
500 g peste alb

100 g paine alba
1 ou
1/2 legatura verdeata
150 ml ulei
150 g ceapa
100 g faina
piper
sare

Cum prepari

1. Speli pestele, il cureti, il speli din nou si il usuci cu prosoape absorbante si-l tai bucati. Pui painea la inmuiat, o storci bine si o pui intr-un castron.

2. Cureti ceapa, o speli si o tai in patru. Treci printr-o masina de tocat cu sita deasa pestele, ceapa si painea inmuiata. Adaugi peste compozitia de peste oul, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust.
3. Presari faina pe masa de lucru, formezi chiftelele, le tavalesti prin faina, le bati putin intre palme pentru a cadea surplusul de faina si le prajesti in ulei bine incins. Le scoti pe prosoape absorbante.

3web

Despre http://www.chefbuzu.com

Chef Buzu este singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, http://www.chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor, servicii de promovare.

Mai multe datalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com.

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt,, Woman TV.

Pensiunile din Dobrogea care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale dobrogene, sunt: Pensiunea Casa dintre Salcii si Pensiunea Cherhana.

Retetele dobrogene au fost preparate de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului “Descopera traditiile culinare romanesti”.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
Contact
Larisa Toader
Managing Director
Russenart Communications
office@russenart.ro

2 Răspunsuri to “Reteta dobrogeana: Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii”

  1. Flor 12 Septembrie 2013 la 12:51 #

    Banuiesc ca pestele il dai prin masina de tocat dupa ce a fost curatat de oase?

    • retetelemarianei 12 Septembrie 2013 la 13:41 #

      Buna Flor. Da il dai prin masina de tocat, scrie si in reteta. O sa-ti placa dacxa le prepari. Pup si o zi buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: