Reteta dobrogeana – Plachie ca in Delta Dunarii

20 Mar

Reteta “Plachie dobrogeana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

plachie dobrogeana web

afis 3.8 pt web

Ce ai nevoie

1 crap (sau alt peste) fara cap de circa 1,4 kg
1,5 kg ceapa
100 ml ulei Arpis
100 g pasta de tomate
2 g boia de ardei
100 ml vin alb sec
1 capatana usturoi
piper macinat
6 foi de dafin
500 g rosii prospete
1 legatura patrunjel verde
sare

Cum prepari
1. Cureti crapul, il speli, il portionezi in 10 bucati si il prajesti. Cureti ceapa, o speli si o tai solzisori. Tai marunt usturoiul curatat, rosiile le speli, le oparesti, le cureti de coaja si le tai cubulete. Diluezi pasta de tomate si patrunjelul il toci marunt.

2. Ceapa tocata o inabusi in apa, dupa care adaugi cuburile de rosii, pasta de tomate, boia, piper, sare, dupa gust, foile de dafin, usturoiul, 1 l de apa si fierbi sosul 10-15 minute. Pui bucatile de peste intr-o tava, le acoperi cu sosul de legume si introduce tava in cuptorul incins, la temperature moderata, pentru 20 de minute.
3. Spre sfarsitul fierberii adaugi vinul si potrivesti gustul de sare. Servesti plachia cu patrunjel verde deasupra si cu mamaliguta.

Despre pensiune
Situata in localitatea Crisan, pe partea dreapta a bratului Sulina, Pensiunea CHERHANA (proprietar Dan Verbina) este clasificata la 5 stele, oferind turistilor: camere spatioase, modern mobilate, dotate cu bai proprii cu jacuzzi, TV – cablu, aer conditionat si mini bar, frigider in camera, incalzire centrala si balcon.

Untitled

http://www.chefbuzu.com/locatie/32/Pensiunea-CHERHANA-Loc-Crisan-Jud-Tulcea-Dobrogea.html#infos-tab

Despre proiect
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, retetelemarianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, WebArt, Woman TV.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, http://www.chefbuzu.com.

Pensiunile din Dobrogea care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale dobrogene, sunt: Pensiunea Casa dintre Salcii si Pensiunea Cherhana.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: