Rulada de Paste

18 Mar

Si de aceasta data particip la una dintre campaniile Dr. Oetker dedicate Sarbatorilor. Aceasta este dedicata Sarbatorilor Pascale si se numeste “Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”. Si voi puteti participa pentru ca Dr. Oetker va asteapta cu o sumedenie de surprize. Mai multe detalii gasesti pe www.oetker.ro. Astazi – o rulada aperitiv absolut delicioasa. Urmeaza zilele urmatoare un tort cu crema de ciocolata cu piscoturi.

IMG_0227
Ce ai nevoie
Pentru aluat
2 legaturi patrunjel proaspat
4 albuşuri
1 varf de cutit cu sare
4 galbenusuri
100 g smantana
1 vârf de cuţit cu piper negru,
80 g făină,
1 linguriță rasă de
Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
20 g amidon din porumb Gustin
Dr.Oetker.
Pentru umplutură
70 g brânză albastră
(de exemplu, Roquefort),
200 g smântână,
250 g brânză de vaci proaspătă,
1 vârf de linguriţă de muştar,
25 g verdeaţă (diferite verdeţuri)
tocată (proaspete sau congelate),
1 vârf de cuţit cu sare,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
4 felii de şuncă sau de bacon

Cum prepari
1. Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde intr-o tava de 30×40 cm tapetată cu hârtie de copt.

IMG_0220

2. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit circa 10 minute. Trebuie sa fie usor rumenit pe margini. Eu l-am lasat putin mai mult si am avut probleme la rulat.

IMG_0221
3. Aluatul copt se așează cu susul în jos pe o bucată curată de hârtie sau un prosop umed și se lasă să se răcească.

4. Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza Roquefort, muştarul și verdeața. Se condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de brânză în așa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică spre margini. Se întind apoi feliile de șuncă și se rulează longitudinal. Se lasă aproximativ 1 oră la frigider. Înainte de servire, rulada se taie felii.

IMG_0222

IMG_0223

IMG_0225

Dr. Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primavara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.
Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr. Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru electrocasnice.
Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe http://www.oetker.ro şi te poţi număra printre câştigători!
Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.
Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr. Oetker!

2 Răspunsuri to “Rulada de Paste”

  1. Postolache Violeta 18 Martie 2013 la 15:15 #

    Ce fain arata! Tare practice si gustoase sunt ruladele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: