Bors de sfeclă rosie – reteta bucovineana

26 Feb

Reteta “Bors de sfeclă rosie “ face parte din proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătărasul cel dibaci” de către agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primită de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina). Produsul “Bors de sfeclă rosie” poate fi degustat la un pret promotional, in perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucătărasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

poza11

Ce ai nevoie
4 sfecle rosii
1 ceapa
1 morcov
500 g cartofi
2 oua
1 cana smantana
1 lingura pasta de rosii
1 lingura bulion
1 l bors
3 linguri ulei
50 g taietei
sare
leustean

Cum prepari
1. Pui la copt cele 4 sfecle spalate bine. Tai ceapa, morcovul si cartofii curatati marunt si le pui la calit in uleiul incins. Cand se inmoaie, adaugi bulionul si pasta de ardei si torni 3 l de apa.
2. Cand legumele sunt fierte, pui taieteii si lasi sa fiarba cinci minute. Pui borsul si lasi sa dea in cateva clocote. Condimentezi cu sare dupa gust, dai oala deoparte, pui smantana amestecata bine cu ouale si mai pui pe foc pentru inca 2 minute.
3. Dai deoparte oala de pe foc si adaugi sfecla coapta, curatata si data prin razatoarea cu ochiuri mici. Amesteci si adaugi leustean verde tocat, dupa gust.

Despre pensiune
Pensiunea COLLADA dispune de cazare in 3 camere duble si intr-un apartament, toate cu cu bai proprii, TV si balcon.
Pensiunea este inconjurată de spatii verzi, are spatiu pentru grătar si loc de joacă pentru copii.
Pensiunea dispune de parcare proprie.
http://www.chefbuzu.com/locatie/28/Pensiunea-COLLADA-Manastirea-Humorului-Jud-Suceava-Bucovina.html#infos-tab
Despre proiect
Proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucătărasul cel dibaci si Russenart Comunications, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 41 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite si online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practică, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania liberă, Romania pozitivă, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacante la tară, VideoGuide, WebArt, Woman TV.
Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana si Pensiunea COLLADA.
Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, http://www.chefbuzu.com.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: