Tocinei – reteta bucovineana

14 Feb

Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

pliant Tocinei r2

 

Ce ai nevoie

2 kg cartofi

sare

piper

2 oua

1 lingura de faina

1 pumn de branza de burduf

untura de porc

smantana pentru servit

 

Cum prepari

  1. Cureti cartofii si ii dai pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Amesteci bine cu faina, ouale, sare si piper dupa gust. Se amesteca apoi cu branza de burduf.
  2. Tocinei.Still005
  3. Tocinei.Still001
  4. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o crusta maroniu-aurie.
  5. Tocinei.Still002
  6. Tocinei.Still003
  7. Tocinei.Still004
  8. Se scoate, se unge deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.

Despre pensiune

Finalizata în anul 2009, Cabana ZADA (proprietar LAURENTIU GRIGORAS) este clasificata la 3 stele si este situata la circa 800 m de drumul national Iacobeni – Borsa si la 150m de partia de schi.

Înconjurata de o priveliste de vis, specifica Bucovinei, cabana dispune de 9 camere cu pat matrimonial. Toate camerele au baie proprie cu cada si apa calda în permanenta, TV si cablu TV, încalzire centrala.

Cabana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri si ofera preparate traditionale bucovinene.

Detalii si contact pe www.chefbuzu.com!

Despre proiect

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 40 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, Ganduri si bucatareala, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, retetelemarianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacante la tara, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: