Prajitura cu foi de miere

20 dec.

Aceasta prajitura este preferata mea. O fac intodeauna de Sarbatori, pentru ca este delicioasa si spornica in acelasi timp. Sper sa va placa si sa o pregatiti si voi pentru musafirii care o sa va treaca pragul cu ocazia Nasterii Domnului si de Revelion.

IMG_5347
Ce ai nevoie
1/2 cana ulei
½ cana lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita amoniac
3 linguri miere
1 cana zahar
faina cat cuprinde
6 linguri gem de caise
500 ml lapte
1 pachet margarina
300 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
150 g gris

Cum prepari
1. Am pus laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita pe foc mic si am lasat pana a devenit compozitia maronie. Am lasat sa se raceasca.

IMG_5308

IMG_5311
2. Intre timp, am preparat grişul. Am pus laptele la fiert, iar cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si l-am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat. Trebuie sa fie mai tare. L-am lsat sa se raceasca.

IMG_5310
3. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi, am adaugat faina treptat si am framantat un aluat mai tare. L-am impartit in patru.

IMG_5312
4. Am intins pe fundul tavii presarate cu faina o foaie si am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute. Am desprins foaia cu un cutit si i-am dat drumul usor pe masa. Am lasat-o sa se raceasca. Am procedat la fel si cu restul foilor. Cand se racesc sunt tari.

IMG_5313

IMG_5314
5. Intre timp, am pus margarina intr-o cratita si am pus-o pe foc mic pana s-a topit. Am lasat-o sa se raceasca si am adaugat treptat zaharul pudra, mixand continuu. O sa se intareasca. Am adaugat cate putin gris rece si am mixat. La final am adaugat esenta de vanilie.

IMG_5315
6. Am asezat pe o tava o foaie rece, am pus jumatate din crema, am acoperit cu alta foaie, am intins gemul, alta foaie, restul de crema si deasupra ultima foaie. Am apasat usor si am dat prajitura la rece pana a doua zi. Foile se vor inmuia, crema se va intari si iese un adevarat deliciu.

IMG_5316

IMG_5317

IMG_5318

IMG_5319
7. Daca doresti, o poti presara si cu zahar pudra. Mie mi s-a parut destul de dulce.

Reclame

3 răspunsuri to “Prajitura cu foi de miere”

  1. Maria 21 decembrie 2012 la 13:48 #

    Am facut savarine si s-au terminat intr-o clipa! Imi place aceasta reteta fiindca e si spornica, deja sotul a plecat ca cumpere miere(imi trebuie si pentru turtele de Ajun),celelalte ingrediente le am.Prajitura va fi una si din preferatele mele si va multumesc !

  2. Alina 9 iulie 2013 la 14:47 #

    foooarte buuuna.am incercat-o si eu si e delicioasa,din pacate nu am facut decat o poza dar cu siguranta o voi repeta sa o postez si eu ca este prea buna…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: