Briose de pui cu piure de cartofi si sfecla

23 Noi

 

Nicoleta Sandulache este din Bucuresti si o cititoare fidela a revistei Click! Pofta buna! A participat la aproape toate evenimentele organizate de noi si am ramas surprinsa cand am vazut ca mi-a trimis o reteta pentru concurs, pentru ca nu mai vorbisem demult cu ea. Reteta este foarte interesanta si de aceea m-am gandit sa o premiez cu un set de ustensile. Va astept si pe voi sa-mi trimiteti retete pe e-mail mariana.robescu@gmail.com.



Ce ai nevoie
2 bucati piept de pui
2 pulpe de pui
2 cepe
1 morcov
½ de telina
2 catei usturoi
cimbru
sare
piper
pesmet
ulei
4 cartofi
1 sfecla prefiarta
unt
putin lapte
nucsoara
bobite de rodii
3 felii de bacon
1 ou

Cum prepari
1. Pentru inceput, speli pieptul si pulpele de pui, le zvanti, le treci prin flacara, le speli din nou si le pui in apa cu sare la fiert. Le lasi sa fiarba si le spumezi. Speli legumele, le cureti, le speli din nou, dupa care tai ceapa brunnoise, iar telina si morcovii cubulete. Le adaugi in oala in care fierbe carnea, le lasi 20 de minute, le incerci sa vezi daca sunt fierte, daca nu, mai lasi 10 minute.
2. Scoti legumele si carnea din supa, le laşi să se răcorească, dupa care tai carnea foarte marunt.
3. Legumele scurse bine de apa le blendezi bine si le amesteci cu carnea, condimentezi cu sare, piper, nucsoara si cimbru, dupa gust, adaugi oul si amesteci bine. Pui si pesmet cât să obţii o compoziţie nu foarte groasa si omogenizezi.
4. Caramelizi cealalta ceapa si usturoiul taiate foarte fin si le adaugi in compozitia de carne, amestecand bine.
5. Pregatesti o tava de briose, pui hartiile pentru briose si le umpli cu compozitia de carne. Acestea nu se vor umfla, asa ca se pot pune aproape pline, mie mi-au iesit noua briose. Le introduci in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
6. Pentru piure, speli bine cartofii si ii pui la fiert in apa cu sare (nu ii cureti de coaja. Cand s-au fiert, ii cureti de coaja si ii pasezi bine, adaugi putin unt, sare daca mai trebuie si, daca este prea vascos un pic de lapte caldut. Sfecla a fost prefiarta, dar o mai dai si pe ea intr-un clocot, o blendezi bine si piureul rezultat il amesteci putin cate putin in piureul de cartofi.
7. Faci bucatile de bacon crispy, dandu-le la cuptor, dupa care le tai cubulete mici, acestea si boabele de rodie vor fi ornamentele pentru briose.
8. Aşezi briosele pe felii de cartofi fierti, pui cu un pos deasupra piureul de cartofi si sfecla si ornezi cu bobite de rodie si bucatile de bacon.

Anunțuri

Un răspuns to “Briose de pui cu piure de cartofi si sfecla”

  1. Maria 23 Noiembrie 2012 la 17:33 #

    Felicitari, castigatoarei !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: