Subereg

2 nov.

Este vineri si am o noua castigatoare la concursul lansat pe blogul meu acum o luna si jumatate. Nu mi-a venit sa cred cat de multe retete am primit de la voi. Imi este greu sa aleg, dar sper sa le pot premia pe cele mai intersante. Castigatoarea de astazi este Maria Iosip, din Galati, care mi-a trimis o reteta de suberec. A castigat un set de ustensile de bucatarie, pe care o sa le primeasca acasa. Va astept pe toate cu mare drag sa-mi trimiteti retetele voastre pe mariana.robescu@gmail.ro.


Ce ai nevoie
Pentru aluat
500 g faina
1 cana cu apa calduta
1 praf sare
Pentru umplutura
500 g carne de vita tocata
3-4 cepe
2-3 linguri apa
2 bucati ardei iute
sare
piper
cimbru
patrunjel verde
ulei pentru prajit

Cum prepari
1. Mai intai pregatesti umplutura. Amesteci carnea cu ceapa şi ardeii iuti tocate marunt, pătrunjelul verde tocat marunt, condimentezi cu sare, piper şi cimbru, dupa gust. Adaugi apa si framanti bine pana se omogenizeaza. Apa are rolul de a face umplutura pufoasa. O lasi la rece, acoperita cu o folie alimentara, pana pregatesti aluatul.
2. Cerni faina si adaugi treptat cate putina apa in care ai dizolvat sarea. Framanti pana se desprinde aluatul de pe maini si lasi sa se odihneasca 15 minute. Eu am invatat ca e bine sa acoperi aluatul cu o cratita calda sau alt vas incalzit. Ajuta sa fie mai elastic la intinsul foilor. Asa fac de obicei.
3. Iei din aluat şi întinzi foi subţiri, pe care le tai in cercuri sau dreptunghiuri cat de mari doresti cu rotita sau cu un cutit. Întinzi umplutura pe fiecare disc si apoi acoperi cu alta bucata de aluat. Le lipesti bine pe margini.

Reclame

7 răspunsuri to “Subereg”

  1. rodica 2 noiembrie 2012 la 10:04 #

    Bravooooo mamii…sunt mandra de tine!!

  2. Bucataria Cameliei 2 noiembrie 2012 la 10:49 #

    Felicitari!!!

  3. Maria 2 noiembrie 2012 la 21:00 #

    Buna seara !O mare bucurie, o adevarata surpriza,mai ales venid din partea d-nei Mariana !Acum am vazut postarea, si felicitarile! Multumesc d-na Mariana, multumesc Camelia, Cristiana Uzuna, si fetei mele Rodica.Preparatul se face rapid si tot asa se si termina! Mult succes tuturor!

  4. Monica 4 noiembrie 2012 la 15:08 #

    De retinut reteta,e o varianta atunci cand ai prieteni la masa sau cu alte ocazii .
    Felicitari!!!

  5. Maria 8 noiembrie 2012 la 12:38 #

    Buna ziua!
    Am primit coletul cu ustensile aseara!
    Foarte utile si foarte practice !Fiecare ustensila ne face viata mai usoara in bucatarie si ne scurteaza timpul petrecut cu prepararea bucatelor!
    Va multumesc mult de tot!
    Invit,fetele sa trimit retete si sa participe la concursul lansat pe acest site!
    O imbratisare calda! Maria

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: