Prajitura cu mere si lamaie

29 Oct

Am vizitat cu ceva timp in urma site-ul http://www.pentrucopt.ro, unde am gasit o gama completa de forme si accesorii pentru copt foarte bune si ca pret. Am descoperit si o multitudine de accesorii si produse destinate si pastrarii transportului prajiturilor. Mi-am ales pentru inceput doua forme. In una dintre ele am pregatit in weekend o prajitura cu mere si lamaie. Este vorba despre forma nemteasca Gourmet de la Kaiser, are 24×24 cm si, ce m-a bucurat foarte tare, pereti detasabili. Astept sa pregatesc in ea un cheesecake sau un tort.

 


Ce ai nevoie
Pentru aluat
7 linguri lapte
7 linguri zahar
7 linguri ulei
1 pliculet praf de copt
3 cani faina
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura
1,5 kg mere
1 lamaie mare
300 g zahar
4 linguri pesmet
1 lingura unt pentru uns forma
zahar pudra pentru decor

Cum prepari
1. Mai intai am preparat aluatul. Am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat potrivit de tare. L-am lasat sa se odihneasca pana am pregatit umplutura.


2. Am curatat merele de coaja si de seminte si le-am taiat cubulete mici. Le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu zaharul, zeama si coaja de lamaie.


3. Am impartit aluatul in trei si am intins trei foi cat marimea formei. Am uns si tapetat cu faina o forma de 24×24 cm cu pereti detasabili, am asezat foaia, am presarat doua linguri cu pesmet si am pus jumatate din mere.


4. Am asezat a doua foaie, am presarat alte doua linguri de pesmet si am pus restul de mere. Le-am netezit bine. Am acoperit cu ultima foaie, am intepat-o cu furculita din loc in loc si am trasat cateva linii cu un cutit ascutit.


5. Am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru o ora. Am lasat-o sa se raceasca in forma. Am scos inelul detasabil si am presarat-o cu zahar pudra. Am taiat-o bucati si am servit-o. Un deliciu!

Anunțuri

4 răspunsuri to “Prajitura cu mere si lamaie”

  1. Maria 30 Octombrie 2012 la 11:37 #

    Prajitura cu mere taiate cubulete, inca nu am facut pana acum dar nu-i timpul pierdut.Am copiat-o,in „caiet”si cand voi avea timp o voi incerca, sigur va iesi buna !

    • retetelemarianei 30 Octombrie 2012 la 13:05 #

      Buna Maria. Este absolut senzationala in combinatie cu lamaia. Blatul este fraged, ce mai, o nebunie. Pup

  2. Marculescu Constantina 15 Martie 2014 la 10:39 #

    m-ai ispitit cu aceasta retea ,asa ca azi ma pun la lucru si incerc aceasta unatate si voi revenii cu impresii ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: