Prajitura cu lapte condensate

24 Oct

Mi-as dori ca tot mai multe persoane sa foloseasca laptele condensat la deserturi. M-am gandit ca astazi sa va ofer o prajitura care se face foarte repede si este foarte bunaaaaaaaaa. Sa nu uitati ca vineri extrag reteta castigatoare la concursul meu. Norocoasa o sa primeasca un set de ustensile de bucatarie.

Ce ai nevoie
300 g biscuiti
1 esenta de vanilie
200 g unt
100 g nuca de cocos
300 g ciocolata de menaj
200 g miez de nuca
3 cutii lapte condensat (400 g fiecare)

Cum prepari
1. Am zdrobit biscuitii fin cu un sucitor. I-a pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale si esenta de vanilie.


2. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus biscuitii. Am presat cu mana pana am format un blat uniform.


3. Am imprastiat peste blat nuca de cocos, apoi am pus ciocolata data pe razatoarea mare, am continuat cu nuca macinata si deasupra am turnat laptele condensat. Am avut grija sa acopere bine toata suprafata.


4. Am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Trebuie sa se formeze o crusta deasupra prajiturii. Eu m-am luat cu treaba si am lasat-o cam mult.


5. Am lasat-o sa se raceasca si am taiat-o patratele. O poti taia orice forma doresti.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Prajitura cu lapte condensate”

  1. Maria 25 Octombrie 2012 la 12:15 #

    E clar ca daca intiri pe acest site, ai ce vedea!Mie imi plac aceste prajituri, care se fac repde si sunt si spornice! Asa e, poti taia orice forma doresti:de obicei eu , tai 4 fasii, apoi tai fasiile in romburi.Daca are si nuca , e printre preferatele mele !

  2. Idebenone 22 Noiembrie 2012 la 03:33 #

    Iaurtul gras (pe care l-am pus la strecurat într-o sită fină, să piardă cât mai mult din zer), lapte condensat și îndulcit și câteva linguri de dulceață de fructe sunt ingredientele principale. Dacă vreți o înghețată cu un conținut de zahăr chiar mai scăzut de atât, folosiți o mână de fructe de pădure proaspete ori congelate în loc de dulceață. Ori puteți să renunțai la fructe și să aromați amestecul de lapte&iaurt cu semințele dintr-o păstaie de vanilie, o linguriță de rom sau o lingură de ciocolată neagră zdrobită cu blenderul sau rasă foarte fin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: