Tarta cu pere – reteta castigatoare la concurs

12 Oct

Daca este vineri, am o noua castigatoare la concursul meu de pe blog. Aceasta se numeste Alina Bogdan, este din Brasov si mi-a trimis o tarta cu pere. Mai am inca o carte de Sanda Marin de oferit vinerea viitoare, dupa care o sa premiez retetele cu cate un set de ustensile de bucatarie. Va astept cu drag pe toate sa participati la concursul meu!


Ce ai nevoie
Pentru aluat
250 g faina
125 g unt rece
2 linguri zahar pudra
1 ou
Pentru umplutura
250 g smantana
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
100 g nuci
300 g gem caise
2 lingurite rom
4 pere mari

Cum prepari
1. Pui intr-un bol faina, zaharul pudra si untul rece taiat cubulete si amesteci bine. Adaugi un ou si framanti in continuare pana obtii un aluat nu prea tare. In schimb, daca ti se pare aluatul prea moale, mai poti adauga faina. Invelesti aluatul in folie alimentara si il tii la frigider minimum 40 de minute.
2. Intre timp, prepari umplutura. Amesteci intr-un vas smantana cu galbenusurile si zaharul. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand pana compozitia fierbe. Dai vasul de pe foc si adaugi nucile taiate marunt.
3. Presari faina pe masa de lucru, intinzi aluatul intr-o foaie subtire şi o asezi într-o forma de tarta cu diamentrul de 31 cm unsa cu unt, imbracand si peretii. Intepi aluatul din loc in loc cu o furculita. Acoperi aluatul din forma cu hartie de copt si pui boabe de fasole. O introduci in cuptorul preincalzit la 180° C pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute inainte de-a fi gata, indepartezi hartia de copt si boabele si o introduci din nou in cuptor.
4. Intre timp, cureti perele de coaja, le tai in patru, le cureti de samburi, dupa care le tai felii de grosime medie. Pentru a nu se innegri, le poti stropi cu zeama de la o lamaie.
5. Dupa ce s-a copt aluatul, torni crema, uniformizezi si asezi feliile de pere. Reintroduci tava in cuptorul preincalzit pentru inca 40-45 de minute. Amesteci gemul de caise cu romul si il intinzi peste feliile de pere dupa ce scoti tarta din cuptor.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Tarta cu pere – reteta castigatoare la concurs”

  1. Bucataria Cameliei 12 Octombrie 2012 la 12:09 #

    Felicitari!!!O reteta foarte interesanta!!!:*

  2. Postolache Violeta 13 Octombrie 2012 la 07:57 #

    Super reteta, felicitari!

  3. Elena 14 Octombrie 2012 la 14:58 #

    Am facut prajitura si a iesit super..multumesc frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: