Placinta rasturnata cu dovleac si mere – reteta castigatoare la concurs

5 Oct

Imi face o deosebita placere sa ofer si al doilea premiu la concursul organizat de mine pe blog. Mai am inca doua carti de bucate de Sanda Marin de dat. Dar voi continua cu alte premii: seturi de patru ustensile de bucatrie. Am ramas surprinsa sa vad cate retete interesante mi-ati trimis si asta nu face decat sa ma bucure. Castigatoarea de saptamana aceasta este Camelia Kawadri. O rog frumos sa-mi trimita adresa unde sa-i expediez cartea. Va astept pe toate sa-mi trimiteti retete pe mariana.robescu@gmail.ro, cu mentiunea Pentru concurs blog.

Ce ai nevoie
Pentru foi
7 linguri lapte
7 linguri zahar
7 linguri ulei
1 ou
400 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
Pentru umplutura
1 dovleac pentru placinta
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
scortisoara (pentru cine prefera)
Pentru ornat
3 mere
2-3 linguri migdale macinate
4 linguri zahar
½ de lamaie
50 g unt

Cum prepari
1. Pentru foi, pui laptele, uleiul si zaharul intr-un vas pe foc si le lasi sa dea in cateva clocote. Dai sa se racoreasca, dupa care adaugi oul, bicarbonatul stins cu otet si faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios. Imparti aluatul in doua parti.
2. Pentru umplutura, cureti dovleacul de coaja, il dai pe razatoarea mare, apoi il pui pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie. Il pui sa se scurga de zeama si sa se raceasca. Adaugi scortisoara, dupa gust, daca iti place.
3. Presari intr-o forma de tort zaharul, jumatate din migdalele macinate si pui untul taiat cubulete, apoi asezi merele taiate feliute si stropite cu zeama de la 1/2 de lamaie.

4. Intinzi o foaie de aluat si o asezi peste mere. Pui compozitia de dovleac, presari restul de migdale macinate si acoperi cu a doua foaie. O intepi din loc in loc cu furculita pentru a nu se umfla la copt.


5. O introduci in cuptorul preincalzit la 180° C timp de 40 de minute. O lasi sa se raceasca bine, asezi un platou deasupra formei si o rastorni. O introduci la frigider pentru o ora, dupa care o poti servi.

Anunțuri

6 răspunsuri to “Placinta rasturnata cu dovleac si mere – reteta castigatoare la concurs”

  1. Bucataria Cameliei 6 Octombrie 2012 la 16:41 #

    Multumesc din suflet pentru premiu!!!Abia astept sa fac prima reteta din carte,pe care am s o trimit cu drag!

    • retetelemarianei 8 Octombrie 2012 la 08:30 #

      Buna Camelia. O sa te rog sa-mi spui daca primesti cartea. Eu am trimis-o deja. Pup dulce

      • Bucataria Cameliei 10 Octombrie 2012 la 08:51 #

        Buna ziua,
        Doamna Mariana confirm primirea cartii.Va multumesc din suflet!!!

  2. Postolache Violeta 7 Octombrie 2012 la 08:06 #

    Felicitari Camy, o reteta grozava, a meritat sa castige!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: