Faguri cu crema

21 Iun

O prajitura pe care o mancam des in copilarie. Am facut rost de o formă si m-am gandit sa le fac. Ce bune au iesit. Le poti face si in forme de teflon, dar vor iesi mai mari.

Ce ai nevoie
Pentru aluat
1 cana lapte
1 cana zahar
1 cana untura
4 oua
2 plicuri praf de copt
1 fiola esenta de vanilie
faina cat cuprinde
Pentru crema
500 ml lapte
1 pachet margarina
4 linguri faina
1 cana zahar
1 fiola esenta de rom
3 linguri cacao

Cum prepari
1. Am pus intr-o cratita mai mare zaharul si laptele. Am lasat pana s-a incalzit laptele ca sa se topeasca zaharul. Am luat cratita de pe foc, am adaugat untura, ouale, praful de copt si esenta. Am adaugat apoi faina treptat pana am obtinut un aluat potrivit de tare care nu se mai lipea de maini sau de vas.


2. Din aluatul obtinut, am facut bilute mici.


3. Am asezat cate sase bilute pe o parte a unei forme de faguri incinsa foarte bine in prealabil pe flacara aragazului si unsa cu putin ulei. Pentru uns, eu am folosit o pensula.


4.Am inchis forma, apasand bine. Coci pe ambele parti. Nu le tii mult, se rumenesc frumos dupa circa un minut.Dureaza ceva timp pana le coci, dar ies destul de multe. Daca vrei, poti sa faci doar jumatate din compozitie.


5. Intr-o cratita cu fundul gros, am amestecat laptele cu faina, zaharul, pudra de cacao si am pus pe foc mic. Am lasat pana s-a ingrosat, dupa care am dat sa se raceasca.


6. Am incorporat margarina moale in crema si am pus esenta de rom. Am lipit cu crema doua cate doua “floricele”. Sunt bune dupa cateva ore. Dar ideal ar fi sa stea de seara pana a doua zi. Cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai bune.


30 Răspunsuri to “Faguri cu crema”

  1. Bucataria Cameliei 21 iunie 2012 la 17:16 #

    Chiar imi aduce aminte de copilarie!!!Ce ne mai facea mama!!!faguri si migaloasele nuci!!

    • retetelemarianei 22 iunie 2012 la 14:09 #

      Da, Camelia si nucile, dar nu am gasit forma pentru ele. Mi-ar placea sa le fac. Pup

  2. Carmen 21 iunie 2012 la 20:40 #

    Draga Mariana, ce de amintiri placute ai trezit in mine cu acesti faguri! Parca le si simt aroma si mai ales gustul.
    Adevarat ca mama mea avea alta reteta, dar la fel aratau. Ce buni sunt si cu diferite gemuri! Multumesc, Carmen

  3. irina gabriela 22 iunie 2012 la 04:34 #

    am sa caut sa imi cumpar si eu o forma pt faguri…super bune si destul de frumusele !

  4. cristina 11 septembrie 2012 la 12:25 #

    de unde ai cumparat forma de fagure? cit costa?

    • retetelemarianei 11 septembrie 2012 la 13:25 #

      O am de la o colega, dar sa stii ca se gaseste ceva asemanator in magazinele TCM. Pup

  5. Maria 25 octombrie 2012 la 09:45 #

    Super reteta, imi aminteste de copilarie:)
    Insa am o mica problema, cu ce putem inlocui untura?
    Multumesc :)

    • retetelemarianei 25 octombrie 2012 la 13:19 #

      Buna Maria. Cu margarina sau cu ulei. Cu untura ies mai fragede. Pup

      • Maria 25 octombrie 2012 la 13:56 #

        Multumesc de raspuns:)
        si in cazul in care merg pe varianta margarinei, ce cantitate de margarina sa folosesc.
        Multumesc

      • retetelemarianei 25 octombrie 2012 la 16:13 #

        200 g este suficienta cred. Daca o lasi sa se inmoaie si o pui intr-o cana este exact cantitatea de untura. Pup

  6. adina 22 decembrie 2012 la 15:33 #

    buna ziua!!!si daca inlocuim untura cu uleiul,o jumatate de cana e suficient?sau trebuie o cana intreaga?

    • retetelemarianei 24 decembrie 2012 la 17:11 #

      buna Adina , trebuie tot o cana cu ulei …

      • claudia 20 septembrie 2013 la 11:47 #

        buna , pentru crema cam cate grame are pachetul de margarina

      • retetelemarianei 20 septembrie 2013 la 13:03 #

        Buna Claudia. Pachet de 200 g.

  7. elena 22 decembrie 2013 la 09:44 #

    pun margarina moale in crema cand e deja racita sau cand e moale?

    • retetelemarianei 24 decembrie 2013 la 11:59 #

      Buna Elena. O poti pune cand este calda pentru cA margarina nu se taie ca untul.

  8. marinela 26 decembrie 2013 la 22:03 #

    nu stiu ce gust are dar arata bineeeeeeeeeeeeeeeeee

  9. bi 1 aprilie 2014 la 16:20 #

    locuiesc in Buzau si am gasit in piata forma de nuci cu 40 lei si forma de de figure cu 30 lei,omul care le vindea mi le/a dat cu 35 si 25 lei.Le vinde persoana care vinde tuciuri,maturi etc.Incercati in piata in orasul vostru.

  10. alexandra 5 ianuarie 2015 la 18:50 #

    Buna.raman fragezi si a doua zi??pt ca am mai facut dupa alte retete si erau f tari a2a zi.eu vreau sa ii fac azi ai sa ii dau a2a zi cuiva la onomastica dar mi e frica sa nu se intareasca.pupici

    • retetelemarianei 8 ianuarie 2015 la 12:01 #

      Buna Alexandra, A doua zi se inmoaie si sunt mai buni. Cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai buni. O sa-ti placa!
      Pup

  11. miluka36 31 ianuarie 2015 la 16:13 #

    Salut Mariana si La multi ani pe 2015!
    Mi-am achizitionat azi un aparat electric de facut vafe si l-am si pus in functie :lol: .Vreau sa incerc crema postata de tine.Daca mai ai si alte idei poti sa ni le impartasesti si noua.Te pupic dulce,dulce!

    • retetelemarianei 2 februarie 2015 la 15:18 #

      Buna Lenuta,
      La multi ani si tie pe 2015, cu sanatate si impliniri. Dupa parerea mea, asta este cea mai indicat crema, deoarece permite fagurilor sa se inmoaie. Poti pune in crema nuca macinata fin. Te pup dulce!

  12. Lavi 9 februarie 2015 la 01:00 #

    Buna ,reteta asta de faguri e buna si pentru a face nuci umplute sau este alta ,am regasit dupa o ”viata”prin camara forma si parca am o idee :) Multumesc .

    • retetelemarianei 9 februarie 2015 la 09:48 #

      Buna Lavi. Reteta asta nu este buna si pentru nuci. Asta este una pe care eu am preprarat-o.
      200 g untura
      3 oua
      100 g zahar
      7 linguri ulei
      1 fioala esenta rom
      1 pliculet amoniac
      2-3 linguri otet
      coaja de portocala rasa
      faina cat cuprinde
      Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul si mixezi. Adaugi amoniacul stins cu otetul, esenta, coaja de portocala rasa, untura si faina cat cuprinde pana iese un aluat usor de modelat. Il invelesti in folie alimentara si-l dai la rece 30 min. Formezi bilute si le coci.

      • Lavi 10 februarie 2015 la 12:16 #

        :P maine am sa fac si apoi va spun cum au iesit ,desigur delicioase vor fi ,nu am dubii . Multumesc pentru raspuns !

  13. Camin Rebeca 8 aprilie 2015 la 11:37 #

    Ce nostalgii! O reteta ca la bunica acasa, arata delicios! Stiau bunicile noastre de ce foloseau untura la gatit, fragezeste aluatul tare bine! Trebuie sa facem si noi rost de o forma si sa pregatim fagurii, prea ne-ati facut pofta! :)

    • retetelemarianei 9 aprilie 2015 la 10:18 #

      Asa este Rebeca. Te pup dulce si iti doresc Sarbatori Fericite!

      • Raluca@CaminRebeca 15 aprilie 2015 la 13:52 #

        Hristos a inviat! Multumim mult, am avut sarbatori frumoase intr-adevar, sper ca si ale tale au fost la fel!!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmăresc

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 214 alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: