Pizza Claudio

19 Apr

Aceasta reteta de pizza o am de la Claudiu Toader, pe care l-am cunoscut in septembrie anul trecut la Iarmarocul organizat de revistele Click. A castigat o sumedenie de concursuri in tara si strainatate legate de pizza. Il stiti de la emisiunea “Romanii au talent”, unde a facut jonglerii cu blatul de pizza. Este o reteta mai speciala, care o sa va placa foarte mult.


Ce ai nevoie
Pentru aluat
2 kg de faina tip „00”
1l apa rece
50 g sare (o lingura)
1 lingurita zahar
1/2 cubulet de drojdie
3 linguri ulei de masline extravirgin
Umplutura pentru o tava normala de aragaz
2 oua
300 g mozzarella
200 g sunca
125 g gorgonzola
1 salata verde
10-12 roşii cherry
parmegiano

Cum prepari
1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine. Se lasa acoperit cu o carpa de bumbac umezita sau folie de plastic circa 20 de minute (aluatul are niste fibre care, dupa framantare, sunt incordate si va fi greu de modelat ). Se imparte in 4-6 parti egale, se da forma rotunda sau patrata (in functie de tava), dupa care se introduce la rece circa 2 ore.
2. Se scoate de la frigider si se lasa pana incepe sa creasca. Se unge tava pe margine cu ulei pentru a se fixa bine aluatul, iar daca vrei un aluat mai pufos, il lasi la un loc caldut sa dospeasca.
3. Se incinge cuptorul la 250º C, se inteapa aluatul cu furculita si se semicoace până capată o culoare usor maronie. Se scoate aluatul din cuptor, se intoarce pe partea cealalta si se asaza umplutura.
4. Se unge blatul uniform cu doua oua batute (in locul banalului sos de rosii), se intinde uniform 300 g de mozzarella, 200 g de sunca feliata subtire, 125 g de gorgonzola dulce si se introduce la cuptor circa 20-25 de minute.
5. Cat pizza sta la cuptor, salata verde spalata si uscata se taie taietei, iar rosiile cherry se taie in patru. Se scoate pizza din cuptor si se pune salata verde cat sa fie peste tot, nu in cantitati foarte mari, se pun rosiile cherry si feliute de parmegiano facute cu ajutorul unui curatator de cartofi.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Pizza Claudio”

  1. madalina 19 Aprilie 2012 la 15:29 #

    Doar atat de putina drojdie……adica 12,5 g la 2 kg de faina? Mi se pare foarte putin… O sa incerc si eu dar micsorand cantitatile.

  2. Bucataria Cameliei 20 Aprilie 2012 la 18:25 #

    O pizza mai „altfel”!Merita incercata!

  3. Claudiu 25 Aprilie 2012 la 09:27 #

    Putina drojdie pentru ca este mai lunga perioada de dospire, maturizare a aluatului !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: