Coronita de miel

11 Apr

Reteta aceasta se face simplu si este in acelasi timp speciala, ideala pentru masa Pascala. O am de la Dragos Bercea, unul dintre cei mai buni bucatari, dupa parerea mea, chiar daca este foarte tanar. Daca aveti drum prin Predeal, puteti manca la cabana Vanatorilor, acolo unde el si gateste.


Ce ai nevoie
1 kg cotlet de miel intreg
250 g pulpa de porc fara os
250 g ficat de miel
100 g slanina afumata
100 g ceapa verde
2 oua
100 ml smantana dulce
20 ml vinars
usturoi
sare
piper
cimbru
untură

Cum prepari
1. Fasonezi cotletul de miel si-l cureti bine in jurul coastelor. Tai slanina afumata si ficatul de miel bucati si le calesti impreuna cu ceapa verde tocata cateva minute. Le lasi sa se racoreasca, dupa care le dai prin masina de tocat impreuna cu pulpa de porc.
2. Adaugi la compoziţia cu ficat smantana, ouale, vinars, usturoi, cimbru, sare şi piper, dupa gust. Amesteci bine pana cand devine o pasta omogena. Cu această pastă umpli “coronita“ obtinută din cotletul de miel bine curatat. Legi cu sfoara pentru a-si pastra forma, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si o ungi cu untura.
3. O introduci în cuptorul preincalzit la 160° C pentru 40 de minute. O serveşti cu legume asortate.

Anunțuri

Un răspuns to “Coronita de miel”

  1. pop neluta 12 Aprilie 2012 la 22:31 #

    arata foarte bine!!!!!!!!si e si gustoasa,va doresc multa sanatate,fericire si sarbatori pline de bucuriea invierii lui Isus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: