Turta dulce de post

9 Dec


Ce ai nevoie
500 g zahar
500 ml apa
2 pliculete praf de copt
1 pliculet praf de scortisoara
faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500 g)
Cum se prepara

1. Zaharul se caramelizeaza si se lasa sa se arda nu prea mult sa nu fie amar pentru a avea o culoare maronie. Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste toata bomboana. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca. Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul. Se adauga faina.
2. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace. Se face o glazura de zahar, de ciocolata sau ce alta glazura doriti si se unge turta dulce cu aceasta glazura.

Sursa acestei retete este site-ul culinar.ro

http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/checuri/turta-dulce-de-post/52/2/8908/

Anunțuri

8 răspunsuri to “Turta dulce de post”

  1. Nusica 9 Decembrie 2011 la 10:31 #

    Multumesc,Mariana,e ceea ce cautam,voi comunica impresii dupa ce o voi incerca

  2. Madalina 9 Decembrie 2011 la 11:18 #

    Ce frumoasa a iesit. Suuuper! O sa fac si eu. Multumesc pentru idee. Te pupam.

    • Ioana 12 Decembrie 2011 la 17:10 #

      Prajiturica asta ne-o facea mama cand eram copii,am cauta reteta peste tot(mama nu isi mai amintea cum se prepara).Multumesc Mariana.Te pupic.

      • retetelemarianei 14 Decembrie 2011 la 09:02 #

        Buna Ioana. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor. O zi minunata

  3. Maria 9 Decembrie 2011 la 19:08 #

    Asa e, arata tare bine si apetisanta !Fiindca e o prajitura care tine mai mult, se va trece in caietul cu retete si o voi face pentru mama mea,care locuiste la tara. Va fi unul din cadourile duse de ziua ei ! Multumim pentru reteta ! Numai bine !

  4. simonacallas 13 Noiembrie 2012 la 07:46 #

    Wow, cat de bine arata! Si copiii mei adora turta dulce si mi-am propus ca in weekend sa incerc reteta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: