LA MULŢI ANI!

23 Dec

De ziua mea am primit, prin mail, de la o cititoare care îmi este foarte dragă, Mădălina Marin din Ploieşti, un cadou dulce. O poză cu un tortuleţ. M-am gândit să-l împart cu voi, toţi cei care intraţi pe blogul meu. În acelaşi timp vreau să vă urez SĂRBĂTORI FERICITE, CRĂCIUN FERICIT, SĂ AVEŢI PARTE NUMAI DE BUCURII ŞI ÎMPLINIRI. LA MULŢI ANI!

Ce-ţi trebuie

400 g biscuiţi Petit beurre

50 g cacao

100 g nuci prăjite

50 g stafide

3 cubuleţe de rahat

150 g zahăr

250 g unt

esenţă de cafea

esenţă de rom

coajă rasă de portocală

Pentru glazură

150 g ciocolată amăruie

30 g unt

100 ml frişcă lichidă

Pentru ornat

frişcă lichidă

colorant alimentar roşu şi verde

Cum prepari

1. Prepari un sirop din apă, zahăr şi cacao şi îl fierbi până se dizolvă zahărul. Îl laşi la răcit.

Zdrobeşti biscuiţii şi îi pui într-un castron mare. Torni sirop peste ei şi amesteci bine. Freci  bine untul la temperatura camerei cu zahărul şi esenţele, apoi adaugi peste biscuiţii înmuiaţi şi omogenizezi bine.

2. Adaugi nuca prăjită şi zdrobită mare, stafidele, rahatul tăiat cubuleţe şi coaja rasă de portocală. Amesteci totul foarte bine, apoi pui compozitia într-un castron sau formă detaşabilă tapetată cu folie de plastic. Dai la congelator până la prepararea glazurii.

3. Pui la foc mic frişca lichidă, untul şi ciocolata ruptă în bucăţele şi amesteci continuu până obţii o cremă. Dai puţin la răcit, apoi răstorni tortul pe un platou şi torni glazura peste el. Ornezi cu frişcă bătută spumă tare albă sau o colorezi cu colorant alimentar, după preferinţă.

Anunțuri

5 răspunsuri to “LA MULŢI ANI!”

  1. madalina 23 Decembrie 2010 la 12:19 #

    Mariana…..si tu ne esti draga noua foarte tare si…m-ai lasat fara cuvinte. Te pupam si iti dorim din tot sufletul Craciun Fericit! La multi ani!

  2. FLORENTINA 26 Decembrie 2010 la 00:51 #

    DRAGA DOPAMNA MARIANA VA DORESC SARBATORI FERICITE !

  3. FLORENTINA 26 Decembrie 2010 la 00:52 #

    DRAGA DOAMNA MARIANA VA DORESC SARBATORI FERICITE !

    • retetelemarianei 27 Decembrie 2010 la 09:36 #

      Multumesc mult de tot pentru urari. Si tie iti doresc tot binele din lume şi sa ai parte numai de bucurii

  4. coca 19 Ianuarie 2011 la 11:30 #

    fr buna reteta cu sunca si cascaval in foitaj am sa o fac de ziua ficei mele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: