Ruladă cu foi de napolitană

26 Noi

Dacă vrei să prepari ceva dulce şi rapid în weekend, eu îţi recomand o ruladă. Ai mei s-au bătut pe ea, dar am reuşit să sustrag câteva bucăţi să guste şi colegele mele. Este interesantă şi delicioasă.

Ce-ţi trebuie

3 foi napolitană

Pentru umplutura de biscuiţi

200 g zahăr

2 căni apă

500 g biscuiţi simpli

Pentru crema de cocos

250 g zahăr

300 g lapte praf

100 g cocos

1 esenţă de vanilie

100 g margarină

50 ml apă

Cum prepari

1. Mai întâi am dat biscuiţii prin maşina de tocat. Poţi să-i pisezi şi cu un sucitor, dar durează mai mult. Mie mi-a fost mai uşor să-i dau prin maşină.

2. Pentru umplutura de biscuiţi, am caramelizat 200 g de zahăr şi am turnat cu atenţie apa. Am lăsat pe foc până s-a topit zahărul şi am adăugat biscuiţii măcinaţi.

3. Pentru crema de cocos am pus pe foc zahărul cu apa şi am lăsat până s-a topit zahărul şi am adăugat margarina. Bineînţeles că am lăsat-o şi pe ea să se topească. Am luat vasul de pe foc, am adăugat laptele praf, nuca de cocos, esenţa şi am mixat bine.

4. Am întins cele trei foi de napolitană pe masă, am împărţit umplutura cu biscuiţi pe fiecare foaie şi am întins cât am putut eu de uniform.

5. A urmat crema de cocos. Am împărţit-o ca pe cea de biscuiţi şi am întins-o uniform. Trebuie să lucrezi cât poţi de repede pentru că se întăresc şi nu mai poţi să le întinzi.

6. Am rulat foile, le-am lăsat să se răcească, le-am înfăşurat în folie şi le-am dat la rece pentru 2-3 ore. Le-am tăiat felii şi le-am servit.

Anunțuri

27 răspunsuri to “Ruladă cu foi de napolitană”

  1. pasa gilda 26 Noiembrie 2010 la 21:49 #

    super tare, acuma ma duc si fac.

    • retetelemarianei 27 Noiembrie 2010 la 19:56 #

      O sa-ti placa foarte tare rulada. Sa-mi dai un semn daca ti-a placut.

      • pasa gilda 29 Noiembrie 2010 la 20:47 #

        A iesit super buna, sincer le-am ascuns, ca sa pot avea si miine de sfintul ANDREI.
        Un mic detaliu, as dori, compozitia, de umplutura cu biscuiti, am pus-o imediat de pe foc si s-a cam inmuiat napolitana( de fapt s-a umezit). Cred ca trebuia sa o las sa se raceasca??????
        multumesc

      • retetelemarianei 30 Noiembrie 2010 la 09:19 #

        Calda trebuia sa o pui, ca astfel se intareste si nu mai poti sa o intinzi. O lasi 5 minute sa se racoreasca, dar nu sa se raceasca. Napolitana se înmoaie, asa trebuie sa fie. Nu are cum sa ramana tare pentru ca nu ai putea sa o rulezi. Sa nu o impachetezi in folie cat este calda deoarece napolitana se va inmuia si mai tare. Ma bucur ca ti-a placut. Pupici multi si daca ai un Andrei in familie ii urez La multi ani si multa, multa sanatate.

  2. pasa gilda 7 Decembrie 2010 la 15:45 #

    am refacut-o de 2 ori, a iesit intr-adevar super. Va solicit un sfat, am cumparat 2 forme de prajituri craciun una brad, una mos craciun, ambele sunt din tefal si scrie pe ele LA CUCINA, forme de prajituri CRACIUN. Ma tot gindesc ce fel de coca de prajituri sa pun in ele si cum sa le ornez, de fapt cu ce?
    multumesc pentru intelegere1

    • retetelemarianei 7 Decembrie 2010 la 16:24 #

      Eu aş folosi compoziţia de pandişpan. Trebuie unse bine şi tapetate foarte bine cu făină. Bradul l-aş tăia după ce se răceşte în două pe lungime, l-aş însiropa şi i-aş pune cremă între blaturi. L-aş îmbrăca în frişcă şi tapeta cu nucă de cocos verde. Aş pune bombonele pe post de globuleţe. Moşul l-aş însiropa şi aş colora frişcă cu colorant rosu. restul ţine de imaginaţia ta.

    • delia 8 Iunie 2011 la 13:11 #

      Se poate face un blat de tort normal ca si baza iar apoi un alt blat de tort in forma respectiva . Baza o lasi alba adica o ornezi cu frisca iar bradul il faci verde . La fel procedezi si cu mosul numai ca pe el il faci rosu . Eu asa am procedat de ziua fiicei mele , pentru ca imi trebuia un tort sa-mi ajunga la vreo 10 copii, iar daca faceam numai mosul, fara baza, nu era suficient pentru toata lumea .

  3. pasa gilda 8 Decembrie 2010 la 08:36 #

    da buna idee cu taiatul in 2 si insiropatul, iar pentru frisca cu colorant probabil ca se gaseste la metro , cora si alte supemarketuri.
    multumesc mult pentru sugestie.

  4. maria ormenisan 12 Februarie 2011 la 13:57 #

    este foarte buna si delicioasa,multumim pentru reteta si speram sa revi cu noutati

  5. Miha 10 Iunie 2011 la 21:45 #

    Foarte buna rulada…eu am gasit-o in practic in bucatarie…se numeste Varlaam!!! Bravo…si v-o recomand!

  6. adriana 14 Decembrie 2011 la 17:02 #

    cu ce putem inlocui laptele praf? este obligatoriu?

    • retetelemarianei 15 Decembrie 2011 la 10:38 #

      Buna Adriana. Nu poti inlocui laptele praf, dar poti face o crema de unt, vanilie si zahar pudra si sa pui peste biscuiti.

  7. miluka36 27 Ianuarie 2012 la 13:06 #

    Buna ziua!
    Mi-am notat reteta,maine o pun in aplicare….. 😆
    Te pupic gazda frumoasa,weekend placut! 😆

  8. Dana 6 Martie 2012 la 14:49 #

    Super reteta, o sa o fac si eu, acum de 8 martie! Pupici si o primavara frumoasa sa ai, alaturi de cei dragi! La multi ani!!! pentru 8 Martie!

    • retetelemarianei 6 Martie 2012 la 17:46 #

      Buna Dana. Multumesc pentru urari. Si tu sa ai parte de tot ce e mai bun. La multi ani!

  9. OANA 10 Aprilie 2012 la 13:26 #

    PUTETI VA ROG SA SPUNETI DACA FOILE TREBUIE SA FIE MARI SAU MICI

    • retetelemarianei 10 Aprilie 2012 la 14:27 #

      Buna Oana. Foile trebuie sa fie mari. Iti ies trei rulade mari. sa stii ca iti ies foarte multe bucati. Sunt spornice. Pup

  10. Claudette 6 Mai 2012 la 14:38 #

    ce bine arata!!!

  11. szekely 18 Decembrie 2012 la 14:26 #

    foarte buna rulada

    • retetelemarianei 19 Decembrie 2012 la 17:06 #

      Ma bucur ca-ti place. Si mie imi place foarte tare.

      • andreea 27 Ianuarie 2013 la 11:30 #

        si eu am facut azi rulada si aiesit super. e prajitura mea preferata! multumesc pt reteta

      • retetelemarianei 28 Ianuarie 2013 la 09:18 #

        Buna Andreea. Este foarte buna si ai vazut ca se face si usor. Pup

  12. Elena isac 15 Aprilie 2014 la 07:26 #

    Am factual prajitura nu reteta ta dar foile nu sau inmuiat nu am reusit sa le rules mentionez ca folosesc foi ceva straine deoarece Sint in strainatate o sa incerc si reteta ta dar imi este frica ca o sa patesc la fel oricum ii o prajitura delicious a

    • retetelemarianei 16 Aprilie 2014 la 07:50 #

      Buna elena. Foile nu trebuie sa fie foarte groase, iar secretul este sa intinzi compozitiile fierbinti. Eu fac intai crema de biscuiti, o intind imediat si apoi o fac pe cea de lapte praf. La fel se intinde foarte repede pentru ca ele se intaresc foarte repede. Daca urmezi pasii mei si alegi napolitana nu foarte groasa iti iese. Pup

  13. diana 22 Aprilie 2014 la 12:27 #

    Hristos a inviat! am facut si eu rulada; gustul…pefect, insa mi-a iesit moale; sa fi pus prea multa umplutura?nici dupa 2 zile de stat la frigider nu s-a intarit…

    • retetelemarianei 22 Aprilie 2014 la 13:08 #

      Buna Diana. Nu cred ca ai pus multa umplutura. Cat de groasa ar fi ea trebuie sa se ingroase. Cred ca este vorba de crema cu lapte praf. Poate ai pus mai mult de 50 ml de apa. Trebuie exact 50 ml, altfel iese moale. Trebuie respectate cantitatile intocmai.
      O zi buna iti doresc

  14. diana 22 Aprilie 2014 la 13:10 #

    mai incerc…multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: