Napolitana cu crema caramel

7 Noi

Aceasta prajitura se face destul de usor. Este si spornica, deoarece iti ies foarte multe bucati. O fac de foarte multi ani, dar niciodata anul asta. Daca inlocuiesti untul cu maragarina poate fi o prajitura de post. M-am gandit ca nu ar strica sa va impartasesc si voua reteta.

Ce ai nevoie
1 pachet mare foi napolitana
600 g zahar
1 pachet  unt
4 oua
250 g nuca macinata
1 esenta vanilie

Cum prepari
1. Am pus jumatate din zahar, intr-o cratita de aluminiu, la caramelizat. Am batut ouale cu restul de zahar şi untul moale. Vor ramane bucati de unt, dar nu este nicio problema. Cand zaharul era caramelizat, am turnat treptat compozitia cu oua si am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat pe foc pana s-a topit untul si crema s-a ingrosat.


2. Am dat cratita de pe foc si am adaugat nuca macinata si esenta. Am lasat sa se racoreasca cateva minute.


3. Am pus o foaie de napolitana pe un tocator de lemn, am pus crema si am intins foarte bine. Stratul nu trebuie sa fie gros. Am continuat pana am terminat toate foile (cinci).


4. Trebuie sa apesi bine cand adaugi alta foaie pentru a nu ramane goluri. Am acoperit prajitura cu o hartie si am pus o greutate peste, pentru a se lipi bine foile. Am dat-o la rece pana s-a intarit crema.

About these ads

14 Răspunsuri to “Napolitana cu crema caramel”

  1. Nusica 7 noiembrie 2011 at 22:03 #

    E usor de facut si cred ca e minunata,chiar am vazut foi de napolitana de curand ,se gasesc de cumparat,dar,de post cum poate fi fara oua?multumim,Mariana

    • retetelemarianei 9 noiembrie 2011 at 10:16 #

      Buna Nusica. Fara oua nu se poate face crema caramel. Nu am incercat niciodata. Pup

  2. Nusica 9 noiembrie 2011 at 11:09 #

    Asa,multumesc,Mariana,caut retete verificate de post,as vrea sa fac,acum in decembrie pentru 7 ani de la moartea mamei,ceva de post,dar sa fie incercat,sa nu risc sa nu-mi iasa.O zi minunata iti doresc.

  3. ilona 13 noiembrie 2011 at 13:00 #

    da, cred ca iese f.buna, dar din pacate asa sunt de tari fpoile de napolitana ca nu-ti vine sa lemaninci…..
    eu cind fac ciocolata o pun intre doua foi de napolitana, dar mai mult stric gustul cremei cu ele….pe linga ca sunt tari nici nu se lipesc bine de crema……..
    poate in Bucuresti gasesti ceva din strainatate mai bun….nu stiu….dar sunt f.rele…..

    • retetelemarianei 14 noiembrie 2011 at 10:01 #

      Buna Ilona. Punând crema de cramel calda, folile se mai inmoaie putin. La ciocolata este altceva. Trebuie sa apesi bine pe foi si la final sa pui o greutate, astefel foile se lipesc bine. Folosesc foi normale.

  4. Laura Florea 5 decembrie 2011 at 15:52 #

    Prajitura preferata a mamei!!! Incearca sa inlocuiesti nuca cu alune sau migdale, iese la fel de buna. Cristi te intreaba cand mai faci gogosi? Te pupp!!!

    • retetelemarianei 5 decembrie 2011 at 17:45 #

      O sa fac si cu alune. Sa stii ca asta este reteta de la tine pe care mi-ai dat-o in urma cu foarte multi ani.

  5. ERIKA 13 decembrie 2011 at 14:25 #

    CUM DE E BAGAT LA CATEGORIA DE post CAND E CU OU ?
    POST INSEAMNA FARA OU, LAPTE UNTURA ……….NIMIC CE VINE DE LA ANIMAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • retetelemarianei 14 decembrie 2011 at 09:01 #

      Buna Erika. Scuze, cred ca din gresala am pus-o acolo. Multumesc ca m-ai atentionat. O sa o mut.

  6. Mihaela 6 iunie 2012 at 07:49 #

    buna diminata, va rog sa-mi spune-ti cit are un pachet de unt in Romania. 200g sau 250g? multumesc mult pentru raspuns.

    • retetelemarianei 6 iunie 2012 at 09:19 #

      Buna Mihaela. Pachetul de unt are 200 g.

      • Mihaela 11 iunie 2012 at 07:22 #

        multumesc. o zi buna

  7. Alina 16 octombrie 2012 at 20:58 #

    de cand caut o reteta cu foi de napolitana…sigur o voi incerca cat de curand…multumesc pentru reteta…voi posta pe blog rezultatul final…

    • retetelemarianei 17 octombrie 2012 at 09:05 #

      Buna Alina. Mai am postate si alte retete cu napolitana: o rulada de napolitana cu crema de lapte praf, care este senzationala. Pup

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 198 other followers

%d bloggers like this: