Coroniţă de miel

15 Apr

Reteta aceasta este de la o cititoare fidela a revistei noastre, Doina-Sidonia Toncean, din Oradea. Ne-a trimis multe retete speciale si pentru asta ii multumesc. Daca faci Coronita de miel pentru Paste, cu siguranta iti vei incanta musafirii. Nu este atat de complicata cum pare. Trebuie sa ai putin curaj.

Doina-Sidonia Toncean

Ce-ţi trebuie
2 costiţe de miel întregi
Pentru marinată
1 pahar vin alb
1/2 pahar ulei
4-5 cătei de usturoi
½ linguriţă cimbru
½ linguriţă rozmarin
100 g leurdă
1 ceapă
Pentru umplutură
măruntaiele de la un miel
200 g ficat de pui sau de viţel
150 g ceapă verde
3-4 ouă
sare
piper
boia
ienibahar
1 legătură mărar verde
1 legătură pătrunjel verde
1 felie pâine
câteva frunze de usturoi verde
ulei
prapurul de la miel
50 g unt

Cum prepari
1. Costiţele de miel le ţii 4-5 ore la marinat într-un baiţ făcut din vin, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, leurdă şi ceapă tăiate mărunt, sare şi piper, după gust.
2. Toci ceapa verde mărunt şi o pui la călit în două linguri de ulei încins. Adaugi măruntaiele de miel (mai puţin ficatul) spălate şi tăiate bucăţi mici, acoperi cu un capac şi laşi pe foc până scade zeama lăsată de măruntaie. Laşi la răcit, apoi le treci prin maşina de tocat împreună cu ficatul crud, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine.
3. Adaugi peste tocătură ouăle crude, câteva frunze de ceapă verde şi usturoi verde tăiate mărunt, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, amesteci şi condimentezi cu sare, piper şi ienibahar, după gust.
4. Crestezi costiţele la vârf 2-3 cm şi se ung bine cu mâna cu un amestec făcut din ulei, sare şi piper. Coşi costiţele una de alta, cu cotletul spre interior. În coroniţa formată, aşezi prapurul răsfrânt peste marginile coroniţei. Umpli prapurul cu amestecul de organe, îl împachetezi deasupra şi pui câteva bucăţele de unt.
5. Aşezi coroniţa într-o tavă unsă, adaugi baiţul în care au stat costiţele şi o introduci în cuptor până când se rumeneşte frumos.

About these ads

3 Răspunsuri to “Coroniţă de miel”

  1. Gabriela 18 aprilie 2011 at 08:06 #

    Buna, Mariana!Abia am asteptat sa-ti scriu din nou si sa-ti spun ca prajitura “Natty”mi-a iesit foarte,foarte buna si aspectuasa.I-am incantat pe toti invitatii. Iti multumesc si te pup dulce.O sa ne mai auzim.

    • retetelemarianei 18 aprilie 2011 at 09:42 #

      Buna Gabriela
      Ma bucur ca ti-a placut. Toate prajiturile pe care le gasesti pe blog sun delicioase. Am incercat sa pun tot ce am facut eu mai bun. Te astept sa mai vorbim

  2. Mihai 26 septembrie 2011 at 02:37 #

    Hmm :D Abea astept Pastele :* :D licitatii

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 184 other followers

%d bloggers like this: